Tilmelding til nyhedsbrev
Om 5Rhythms

/Om 5Rhythms

Velkommen til 5RHYTHMS®

Gabrielle Roth`s bevægelse meditations praksis

5Rhythms® er en enkel og fleksibel praksis, der kan praktiseres af alle uanset deres fysiske begrænsninger. Eftersom der ikke er nogen specifik “rutine” eller bevægelser, vil du være i stand til at deltage i dit eget tempo, inden for din egen evne til at bevæge sig.

Til hver 5Rhythms® Wave® arrangement er der deltager der har ingen eller ganske lidt erfaring og deltager der har meget og mange års erfaring med 5Rhythms®

Selv om hver gang er forskellig, vil der til hver gang vi danser, gives grundlæggende undervisning i de 5Rhythms®. Det kan være  en fuldstændig Wave® (de 5rytmer i rækkefølge), eller  der kan fokuseres på den ene eller anden af de 5 rytmer og dens energier.

Der vil være en opvarmningsperiode, en undervisning, og øvelser for at udforske undervisningen. Der kan bruges en række forskellige former for musik eller ingen musik overhovedet til at støtte kropsarbejdet med rytmerne.

Der kan være kombination af individuelle, partner og gruppearbejde. Nogle klasser er mere struktureret end andre, men alle klasser giver mulighed for at blive bevæget af og med de 5Rhythms®.

Rytmerne selv er åbninger til bogstaveligt talt ti-tusindvis af forskellige bevægelses landskaber. Ligesom kroppen, er rytmerne levende og designet til at katalysere danserens bevægelsesmønster til at være et udtryk af øjeblikket.

Tilstande er flyvske, til tider forførende og andre gange undertrykkende. Tilstande er bevægelige og derfor er vi anderledes eller forskellig hver gang vi mødes i lokalet hvor vi danser. Gruppen er anderledes, læren er anderledes, du er anderledes og derfor er hver 5Rhythms® klasse helt unik enestående og giver mulighed for at undersøge, udtrykke, udforske, udvide og omfavne nye sider af dig selv.

Hver gang sker kun den ene gang og næste gang er en helt ny oplevelse.


Hvad skal jeg have på af tøj, medbringe o.s.v. ?

Du kommer formentlig til at svede, så anvend behageligt tøj, du kan svede og bevæge dig i. Mange finder det rart at have “flerelagstøj “ på så det er nemt at justere sig i forhold til kropstemperatur.

Dans barfodet eller i dansesko ( ikke indendørs idræts/sportssko.) – ingen sokker på gulvet.

Kom gerne i godt tid. d.v.s ca. 15-20 min før vi starter. Så har du tid til at “ankomme” og gøre dig klar.

Sidst men ikke mindst, medbring en vandflaske og din nysgerrighed. Det er alt du behøver.


-OG så går vi igang:

• Bevæg dig i dit eget tempo,

• Være ansvarlig for din egen krop (vær opmærksom på skader og fysiske begrænsninger du har)

• Hold øjnene åbne så du er opmærksom på omgivelserne ( andre dansere, rummets form o.s.v.)

• Bevæg det du føler, tænker, sanser og vær åben for forandringer.

Vid, at alt hvad der er i live, har en dans. Og din eneste opgave er, at finde og udtrykke det der er i  dig så derfor : Nyd dig selv og din dans


5Rhythms® filosofi, perspektiv og praksis

                                                          Gabrielle Roth   www.5rhythms.com

“5Rhythms fællesskabet er et kollektiv af det 21.århundrede. Fællesskabet er Ikke bundet af historie, kultur, race, religion, køn eller politik. Vi er bundet af rytmer og vi følger vores fødder på en dansende vej til frihed. Vi er beat-drevet, service-orienterede, hjerte-baserede individer, der kommer sammen for at omfavne vores gruppes længsler. Målestokken for vores fællesskabe er respekt for vores ældste, for børnenes uskyld, lidenskaben for kunstnere og håbet for healere. Vi er forpligtet til at inspirere og tjene disse rødder og vinger af fællesskab.”       Gabrielle Roth


5Rhythms filosofi:

Bevægelse er medicinen, metaforen og meditationen

Gabrielle Roth fandt, at blot man sætter mennesker i bevægelse, healer de dem selv.Bevægelse healer os fra den lidelse, at være et adskildt sind til en kropslig-gørelsen af at være et fuldtstændigt menneske forbundet med det forenede felt.
Det er enhed i aktione

“Min erfaring viser mig, hvis du sætter din psyke i bevægelse vil det helbrede sig selv.
Bevægelse er medicinen.
Hver af os har magt og ansvar for at helbrede os selv, at være vores egen medicin mand eller kvinde.”
Gabrielle Roth


5Rhythms perspektiv:

Skabe lidelse om til kunst.

Gabrielle Roth fandt et mønstre, som kan løfte os til universel sandhed.
Hun fandt, at i rytmen i kroppen, kan vi spore vores “hellighed”, vores rødder, der går helt tilbage til nul. Den tilstand af væren, hvor alle identiteter opløses i en evig strøm af energi.
Hun fandt, at energi bevæger sig i bølger. Bølger bevæger sig i mønstre. Mønstre bevæge sig i rytme. Og at et menneske er blot det: energi, bølger, mønstre, rytmer.
Intet mere intet mindre.
En dans.

I dette opdager hun rytmerne, en måde at forvandle lidelse til kunst.

“Each of us is a moving center, a space of divine mystery. And though we spend most of our time on the surface in the daily details of ordinary existence, most of us hunger to connect to this space within, to break through to bliss, to be swept away into something bigger than us”
Gabrielle Roth


5Rhythms praksis:

Dynamisk bevægelses meditation

“The 5Rhythms is a dynamic movement practice. A practice of being in your body – that ignites creativity, connection, and community”                                                                                           www.5Rhythms.com

Ved at danse de 5 rytmer: Flowing, staccato, chaos, lyrical og stillness, diciplinerer vi sindet til at komme ud af den konstruktion den har og være nærværende.
Det er en bevægelses meditation og praksissen er at danse, at bevæge kroppen. kroppen bliver vores spirituelle vej.
Når vi praktisere 5Rhythms, bruger vi det vi har: Krop, åndedræt og rytme.

“The 5Rhythms is a” map “to anywhere – internal, external, forward, backward, physically, emotionally, intellectually – The reconnects us to our body’s wisdom and release motion dynamic healing powers”
Gabrielle Roth

I 5Rhythms er der forskellige kort. Ved at arbejde med tusinde og atter tusinde sjæle så Gabrielle Roth et behov for, at udvikle forskellige kort eller niveauer af 5Rhythms til at frigøre hjertet og sindet gennem kroppen:

Wave: Frigør kroppen
Heartbeat: Frigør hjertet
Cycles: Frigør sindet
Mirrores: Frigør sjælen
Silver Desert: Frigør ånden.

Gabrielle spurgte: “Har du diciplin til at være en fri ånd?”
At svare “Ja” er at have diciplin til at blive ved med at praktisere. At møde op og bevæge sig. Igen og igen og igen…….

 
                                                           Gabrielle Roth  www.5rhythms.com
Tilbage